YEREL HABER

Avrupa Gençler Şampiyonası başladı

Avrupa Gençler Açık Su Yüzme Şampiyonası, Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde başladı.

Avrupa Gençler Şampiyonası başladı
Karamürsel Yelken Kulübü önündeki parkurda 21 ülkeden 117 sporcunun katıldığı şampiyonanın ilk yarışında, Genç Erkekler ve Genç Bayanlar kategorilerinde 7,5 kilometre müsabakaları yapıldı.


 Yaklaşık 1,5 saat süren yarış sonunda, Genç Erkeklerde Almanya'dan Rob Muffels birinci, Fransa'dan Allan Huyghues Beaufond ikinci, Almanya'dan Daniel Trosin de üçüncü oldu.

Genç Bayanlar kategorisinde ise birinci Rusya'dan Anastasia Krapivina olurken, Almanya'dan Finnia Wunram ikinci, Rusya'dan Angelina Borodina da üçüncülüğü elde etti.

Derece alan yarışmacılara kupalarını Türkiye Yüzme Federasyonu Başkanı Ahmet Bozdoğan, Karamürsel Kaymakamı Celil Ateşoğlu, AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım verdi.Avrupa Gençler Açık Su Yüzme Şampiyonası, yarın Genç Erkekler ve Genç Bayanlar 5 kilometre yarışlarıyla devam edecek.Türkiye Yüzme Federasyonu Başkanı Ahmet Bozdoğan, yaptığı açıklamada, şampiyonanın Türk yüzme tarihi için önemli olduğunu ifade ederek, bu organizasyonun dünyanın en iyileri arasında olduğunun Uluslararsı Yüzme Federasyonları Birliği tarafından da kabul edildiğini söyledi.

Bunun kendilerine mutluluk verdiğini anlatan Bozdoğan, ''Burada 117 sporcu var. İdarecilerle birlikte 250'ye yakın misafir var. Şampiyona devam ediyor. Bütün ülkelere örnek olacak şampiyona bizi çok sevindirdi. 21 ülke var. Bu şampiyona bizim Türk yüzücülerin kürsiye çıkması gerekiyor ama açık yüzme Türkiye'de yeni gelişiyor'' dedi.

Bozdoğan, bu organizasyonu gelecek yıllarda dünya şampiyonasına çevireceklerini ifade ederek, ''Bu şampiyonada da sporcumuz olacak. Biz de kürsülere çıkmaya başlayacağız. Aralık ayında İstanbul'da Dünya Kısa Kulvar Yüzme Yarışmasını yapacağız. Bundan 4 yıl önceye baktığımız zaman dünya sıralamasında hiç yoktuk. Bu şampiyonalarda artık biz de final ve yarı finallere yüzüyoruz. Bu organizasyon bütün dünyaya örnek oldu. Umarım bundan sonraki şampiyonalar hep ülkemizde olur'' diye konuştu.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER