SÜPER LİG

Atatürk Stadı'nda son durum ne?

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Osman Tatlısu, Atatürk Stadı hakkında konuştu.

Atatürk Stadı'nda son durum ne?
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Osman Tatlısu, Atatürk Stadı'nı müsabakalar hazır hale getirmek için ilgili tüm personelin yoğunlukla çalıştığını bildirdi.

Ali Osman Tatlısu, açıklamasında, her maçtan sonra Atatürk Stadı'nda topuklama ve silindirleme işlemi ile iklim şartlarına bağlı olarak tohumlama, kumlama ve zeminin periyodik bakım takvimine göre de gübreleme yaptıklarını belirtti.

Stat zemininin yaklaşık 20 santimetre derinliğinde silikat tabakası oluştuğuna işaret eden Tatlısu, şunları kaydetti:

"Önümüzdeki mayıs ayı itibariyle bu sahayı kaldırıp, yeniden düzenleyeceğiz. Ancak oluşan bu silikat katmanının su tutma durumunu gidermek adına profesyonel araçlarla 25 santimetre derinliğine kadar verti drain ile delme işlemi yaptık. Akabinde verti drainle deldiğimiz sahayı, kumlama makinesiyle kumladık ve tohumladık. Stadımızın sorunlarını biliyoruz. Sahamızı müsabakalara hazır hale getirmek için ilgili tüm personelimiz, yoğunlukla çalışmaktadır."

Tatlısu, mevcut çatının yenilenmesi ve çevre bariyer sistemiyle ilgili ihalenin ise 12 Şubat'ta yapılacağına değinerek, "Sezon bitiminde zemin yenileme işlemiyle saha ve stat, İzmir'e yakışan bir tesis olacaktır" ifadesini kullandı.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER