YAZARLAR

Asrın ‘Şike Davası’ kumpasa dönüştürüldü!

‘3 tarlayı da sürdük’ sözü ve ‘yağmur da yağar ekinler çıkar’ söylemi birer temenniden mi ibaretti? Ele geçen tapeleri yok sayarak yapılan bu aklama operasyonu hukuki olabilir ama adaletli olabilir mi?

Nurettin Özgenç
Nurettin Özgenç[email protected]

Son günlerde 'Futbolda şike' davasında 'kumpas' kurulduğu iddiasıyla Gülen Cemaati'ne başlatılan operasyon kapsamında gözaltına alınanlar ve tutuklananlar basına yansıdıktan sonra, hemen akabinde, Fenerbahçe Kulübü Yönetiminin, Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi önünde basın açıklaması yapması manidardır.

Zira görülüyor ki; Şike davasında ceza alan sanıklar için daha şimdiden mağdur edebiyatları yapılıyor. Bana göre bu bir algı operasyonudur. Şike davasının ve diğer teşvik türlerinin, aklanmaya, temize çıkarılmaya çalışılması yönündeki faaliyetleri net bir şekilde reddettiğimi ve kınadığımı ifade etmek istiyorum.

‘Vahim durum’dan kumpasa!..

‘3 tarlayı da sürdük’ sözü ve ‘yağmur da yağar ekinler çıkar’ söylemi birer temenniden mi ibaretti? Ele geçen tapeleri yok sayarak yapılan bu aklama operasyonu hukuki olabilir ama adaletli olabilir mi?

Peki, şimdi tüm bunlar hayal ürünü müydü?

Türk spor tarihinin kara lekesi olan ‘Şike Davası’ sanıklarının aldıkları cezalar onanmasına rağmen yeniden yargılanma yolu açılarak, onca delil, bilgi ve bulgular elde edilmişken, yıllar sonra, ceza alanlar beraat ettirilmesi, düşündürücü olduğu kadar manidar değil midir?

Şike ile ilgili en çok merak edilen konulardan biri, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın ‘Şike yaptıysam Fenerbahçe için yaptım’ şeklindeki açıklaması zihinlerde şüphe uyandırmaya devam edecektir.

Şahsen ben şikenin, temize çıkarılması yönündeki faaliyetleri şiddetle kınıyorum.. Kaldı ki şike konusu yeniden yargılanma yolu açılarak kapansa bile halkın vicdanın da asla kapatılamayacaktır.

Trabzonspor'un hakkı ne olacak?

Şike davasının sanıkları beraat etse de kamuoyu vicdanında adeta kara bir leke olarak anılmaya devam edeceklerdir.

Ben kimseye ‘zulmedilsin’ demiyorum. Ancak Fenerbahçe başkan ve yöneticileri kurtarılacak diye Türk futbolu çökertilmemeliydi.

Peki Trabzonspor'un hakkı ne olacak? Bordo- mavili kulübe gönül veren milyonlarca sporseverin hakkı ne olacak? Kim ödeyecek bu vebali?

Ergenekon ve Balyoz gibi şike davasının da hukuki olduğunu, fakat siyasiye dönüştüğü kanaatindeyim.

Kararın temyiz süresince Yargıtay 'da düzeltilmemesi halinde Trabzonspor’un uğradığı haksızlıktan dolayı bu vebalin altından kimsenin kalkamayacağını düşünüyorum. Ayrıca sormak istiyorum; madem şike sanıkları suçsuzdu, UEFA Fenerbahçe’yi Şampiyonlar Ligi’nden nasıl men edebildi?

Hukuk Türkiye'de başka dünyada başka mı işliyor?

FIFA Etik Komitesi, FIFA Başkanı Sepp Blatter ile UEFA Başkanı Michel Platini'yi 8 yıl futboldan men etmişti. Türkiye'de şike bir şekilde aklanırken dünya futbolu rüşvet ve yolsuzluğu affetmiyor.

Yoksa Türkiye'de şike görmezden mi geliniyor?

Yorumlar
TREND HABERLER