YAZARLAR

Anadolu seyyahı..

Futbolun her iki yönünü de oynatmayı başarıyor takımlarında, lakin artık hakemler üzerinden bu küçük Emrah edebiyatını bir yere bırakmalı yoksa, Anadolu seyyahı olur çıkar..

Fatih Ucuz
Fatih Ucuz[email protected]

Can’er yada geç döneceksin!!

Beşiktaş’lılar için güzel keyifli bir maç olsada Caner’in sakatlığı maçın çok daha önüne geçti. Bu seneki transferlerden şimdiye kadar en çok forma giyen ve görevini en iyi yapan profesyonellerden biri olması da, üzerine tuz biber ekti. Sevgili Caner’e geçmiş olsun diyorum ve inanıyorum taraftar tabiri ile ‘deli fişek’ en kısa zamanda sahalara dönecek!!

9,5 Numara Talisca

Mustafa Denizli Beşiktaş ile yaşadığı çifte şampiyonluku takip eden sezon başında istediği 10 numaralı futbolcuyu anlatırken’ 10.5 numara’ tabirini kullandı. Amacı hem 10 numara pozisyonundaki kadar yetenekli hemde top rakipteyken bir 6 numara gibi rakibi kovalayan bir futbolcu transfer etmekti. Tabiki Tabata’nın o dönem Mustafa Hoca’nın beklentilerine karşılık verip veremediği şüpheli ama Talisca’nın da bir 10 numara olmadığı kesin. Talisca’nin Beşiktaş’ta bir efsane olabilmesi için hatta ve hatta faydalı olabilmesi için kendi defans bloğunun önünde değil, rakip defans bloğunun önünde oynaması lazım. Talisca çok yetenekli ama bu yetenekleri tamamen rakibi avlamaya yönelik dizayn edilmiş, oyun kurmaya yönelik değil. Yani Talisca’nın yazılımında sadece gol var ve asist var oyun kurmak yok!!

Abubakar’a ne oldu?

Abubakar 45+1’de sezonun en güzel gollerinden birini attı. Topu 50-60mt sürüp, cezasahasında müsait pozisyonda arkadaşları olmasına rağmen kaleye vurma cesaretini göstermesi, şüphesizki Napoli maçından gelen özgüvenle ilişkili. Hem Tosiç’in hemde Abubakar’ın özgüvenlerini toplayıp bukadar üst seviyelere çıkmasıda Şenol hocanın başarısıdır.

Tartışılan Pozisyon

Dün gece maçtan sonra Rıza hocayı dinledim özel bir spor programında. Hararetli bir şekilde Abubakar’ın  golünden önce faul olduğunu ve bu pozisyonun onlar adına maçın kırılma anı olduğunu iddia ediyordu. Pek tabiki haklılık payı var. FIFA’nın yeni kuralı derki ;

‘’Eğer futbolcu rakibini sakatlamaya yönelik bir harekette bulunursa, temas olmazsa dahi hakem bunu faul ve sarı kart ile cezalandırabilir.’’

Yukardaki kuraldan anlaşıldığı  üzere burada en trik nokta Tosiç’in niyeti, Tosiç o pozisyonda hangi açıdan bakarsanız bakın tamamen topa odaklı hamle yapıyor. Üstelik pozisyonun devamında görüyoruzki hamlesinde de başarılı oluyor. Dolayısıyla burada bir faul olduğu kanaatinde değilim, hatta aynı pozisyondan sadece bir saniye sonra Antalyaspor’lu futbolcu tamamen faul yapma amaçlı kayıyor Abubakar’a doğru, ama Abubakar hem topu hemde kendini kurtarıp golü atıyor. Yani bence pozisyon temiz. Ben Rıza hocanın Beşiktaş’tan ayrıldıktan sonra her yıl biraz daha üzerine koyarak iyi bir teknik adamlık yaptığını düşünüyorum. Futbolun her iki yönünü de oynatmayı başarıyor takımlarında, lakin artık hakemler üzerinden  bu küçük Emrah edebiyatını bir yere bırakmalı yoksa,  Anadolu seyyahı olur çıkar..

Yorumlar
TREND HABERLER