FUTBOL

Ampute futbolla hayata tutundu

Bastığı mayının patlaması sonucu sol ayağını kaybeden 30 yaşındaki Savaş Kaya, geçen zorlu sürecin ardından ampute futbol ile hayata tutundu.

Ampute futbolla hayata tutundu

Tunceli'de 10 yıl önce vatani görevini yaptığı sırada bastığı mayının patlaması sonucu sol ayağını kaybeden Savaş Kaya, hayata tutunduğu ampute futbolda gösterdiği başarıyla giymeye hak kazandığı milli formayla Türkiye'yi uluslararası arenada temsil etmenin gururunu yaşıyor.

Vatani görevini yaptığı Tunceli'de 31 Mart 2008'de, Ali Boğazı mevkisinde düzenlenen operasyonda bastığı mayının patlaması sonucu sol ayağını kaybeden 30 yaşındaki Savaş Kaya, geçen zorlu sürecin ardından ampute futbol ile hayata tutundu.

Gösterdiği başarı sonucu kadrosuna alındığı Ampute Futbol Milli Takımı'nda forvet oyuncusu olarak mücadele eden Kaya, geçen yıl Avrupa Şampiyonası'nda kupa kaldırdı.

Takım arkadaşları ile Bolu'da kampa girerek 24 Ekim'de Meksika'da başlayacak 2018 Ampute Futbol Dünya Kupası'na hazırlanan Kaya, başarı elde etmek istiyor.

Savaş Kaya

- "Kupayı ülkemize getirmek istiyoruz"

Savaş Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tunceli'de vatani görevini yaparken düzenlenen operasyonda mayına basması sonucu ayağını kaybettiğini söyledi.

Kaya, yaralandıktan sonra tedavi için Ankara'ya getirildiğini ifade ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Burada yaklaşık bir yıl tedavi gördüm. Ayağımın iyileşmesi, protezimin yapılması bir yıl sürdü. Daha sonra rehabilitasyona yönlendirildim. Kabullenmeyi bilen bir insan olduğum için 'Olan ile ölene çare bulunmaz.' dedim. Olaydan sonra hayata daha iyi nasıl tutunurum, ona baktım. Zamanla ampute futbol ile tanıştım. Arkadaşlarımız, hocalarımız tavsiye etti. 'Gelip oynar mısın?' dediler. Topla sağa sola koştururken, bu işi sevmeye başladım. Bir kere girdim içerisine ve yaklaşık 10 yıldır da içerisindeyim. Ampute futbol, beni kesinlikle hayata bağladı. Futbol sevgisi bambaşka bir şey."

Takım arkadaşları ile Bolu'da kampa girerek Dünya Kupası'na hazırlandıklarını aktaran Kaya, "Hedef şampiyonluk. Geçen sene kazanılan Avrupa Şampiyonası kupası var. Bu sene de Dünya Kupası için sahaya çıkacağız. Kupayı ülkemize getirmek istiyoruz." diye konuştu.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER