YEREL HABER

Amedspor Başkanı: Deniz Naki’nın işi siyası mesaj vermek değil

2.Lig'de mücadele eden Amedspor olaylı bir sezon yaşamaya devam ediyor. 2,5 yılda 60 maçtan 41'inde taraftarlarına deplasman yasağı uygulanmasına tabi tutulan Spor Toto 2'nci Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden Amedspor'un 'iki yakası bir araya gelmiyor.'

Amedspor Başkanı: Deniz Naki’nın işi siyası mesaj vermek değil

Amedspor, deplasman yasağından ötürü Pazar günü Sivas Belediyespor karşılaşmasına çıkmadı.

"Taraftarlarımın diğer taraftarlardan eksiği ne?" diye soran Amedspor Başkanı Nurullah Edemen, taraftarlarına yönelik uygulamanın sürmesi halinde, yine maçlara çıkmayacaklarını bildiriyor.

Edemen, kulübün adının Amedspor olarak değişmesinden sonra söz konusu uygulamanın arttığına dikkat çekti, seyircilerinin maçlara alınmaması ile ilgili yasaklara karşı bir tepki koymaları gerektiğini vurguladı.

TFF'den Deniz Naki'ye tarihi ceza! Futbol hayatı bitti

"Bugün Türkiye'de Ankaragücü, Kocaelispor, Adana Demirspor, Sakaryaspor, Afjet Afyonspor, bölgemiz ve kentimizin diğer takımı olan Diyarbekirspor gibi takımlar deplasmana binlerce kişi olarak gidip güvenliği sağlanabiliyorsa, Amedspor'un güvenliği de sağlanmalıdır" diyen Edemen, şöyle devam etti:

"Eğer bu yasak sadece Amedspor için ise o zaman farklı durumlar olduğunu düşünürüz. Seyircimizin güvenliğini sağlayamayan valilik sporcumuzun sahada güvenliğini hiç sağlayamaz. Kaldı ki daha önce sahada yapılan saldırılarla da baş başa kaldık...

"Yasaklar devam ederse, biz her türlü alternatifi ortaya çıkaracağız. Bu maça çıkmama mı olur, farklı bir eylem biçimi mi olur bilmiyoruz ama bu seyircilerin deplasmanlara katılma hakkını arayacağız. Her takımın seyircisi rahat rahat deplasmanlara geliyorsa benim seyircilerimin de geliyor olması gerekir. Amedspor taraftarlarının diğer taraftarlardan eksiği ne? Neden benim seyircim kendi takımını desteklemeye gelemiyor?"

Edemen, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) aldıkları karar sonrası kendilerine herhangi bir yaptırımı olup olmayacağı sorusunu ise, "Bize bakış acısı ortada. Yani bu kadar art niyetli bakılırken, bu yaptığımızın karşılığında bizi alkışlayacaklarını düşünmüyoruz zaten," şeklinde yorumladı.

''DENİZ NAKİ'NİN İŞİ SİYASİ MESAJ VERMEK DEĞİL''

Edemen, bir süre önce Almanya'da silahlı bir saldırıya uğrayan ve sosyal medyada Türkiye'ye geri dönmeme kararı aldığı iddia edilen futbolcuları Deniz Naki ile ilgili olarak ise şunları söyledi: "Pek iletişim kuramadık maalesef. Biz de birçok gelişmeyi basından, sosyal medyadan takip ediyoruz. Sosyal medyadan duyuyoruz ki, Deniz Naki Diyarbakır'a gelmemekle ilgili bir karar almış ama bize tebliğ etmedi. Sezon sonuna kadar bir sözleşmemiz var ama bu koşuldan sonra ne olacak, bunu da takip ettireceğiz."

Edemen, Deniz Naki'nin, "sporcu kimliğiyle çerçevesinde kalmasının" daha doğru olacağını düşündüğünü belirtti, "Onun işi siyasi söylemlerde bulunmak değil" dedi.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER