YEREL HABER

Amatör Lig'de utanç veren olaylar

Bölgesel Amatör Lig karşılaşmasında taraftarlar taş ve sopalarla birbirine girdi.

Amatör Lig'de utanç veren olaylar

Muğla'nın Milas ilçesinde, Aydınspor 1923 ve Yeni Milasspor takımları arasında bugün oynanan Bölgesel Amatör Lig karşılaşmasında taraftarlar taş ve sopalarla birbirine girdi. Takımları taşıyan otobüsler ve bazı özel araçlar zarar gördü.

Milas Belediyesi Şehir Stadyumu'nda saat 13.30'da başlayan karşılaşmayı Aydınspor 55'inci dakikada Davıd ve 75'inci dakikada Zülküf'ün attığı gollerle 2-0 kazandı. Bu arada Aydınsporlu taraftarlarla Milassporlular arasında sözlü tartışma yaşanmaya başladı. Tartışma bir anda taşlı sopalı kavgaya dönüştü. Polisin araya girmesiyle ilk olaylar yatıştırıldı. Çevik kuvvet ekiplerinin taraftarların kontrollü çıkışını sağlamak için aldığı önlemler yeterli olmayınca Aydınsporlu taraftarlar stat arka kapısını aşarak sokaklara yayıldı. Karşılaşan taraftarlar birbirlerine taşlarla saldırdı.

Kavga sırasında olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edilirken olası bir yaralanmaya karşı ambulans hazır bekletildi. Taraftarlara müdahalede zaman zaman yetersiz kalan polis ekipleri biber gazıyla öfkeli kalabalığı dağıtmaya çalıştı. Kavga sırasında Aydın Belediyesi'ne ait bir otobüs ve çok sayıda özel araç atılan taşlardan zarar gördü. Otobüs kavga sonrası kullanılamaz hale geldi.

Aydınspor 1923 takımı kadrosu ve taraftarları polis eskortu eşliğinde ilçeden uzaklaştırıldı.

Yeni Milasspor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Halil İbrahim Gülen, daha önce kendilerine maçta olay çıkarılacağı yönünde gelen bilgiyi polisle paylaştıklarını belirterek şöyle konuştu: "Bize ulaşan bilgi doğrultusunda, iki gün önce emniyet güçlerine ve Aydınspor 1923 takımı yöneticilerine Aydınspor taraftarları ile Çinelilerin Milas'a geleceğini bildirdim. Kendileri de doğruladı. Bu iş tamamıyla projeli önceden hazırlanmış bir hareketti. Özellikle Çineliler bu işin provokatörü. Aydınlılar buna göz yumdu.

Aydınsporlu taraftarlarının dışarı çıkarak tesislere kadar gelip mal varlıklarına zarar vermesi bizleri üzdü. Spor ahlakına ve insanlığa sığmayan hareket ve davranışlardır bunlar." Yaşanan olaylar sonrası iki takımın da ceza alması bekleniyor.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER