YEREL HABER

Amatör futbol <font color='#CC0000'>heyecanlanacak!</font>

TFF 3. Lig'e yükselme müsabakaları bu yıl son kez düzenlenirken, yeni sezonda takımlar Kriterli Bölgesel Amatör Lig'de mücadele edecek.

Amatör futbol <font color='#CC0000'>heyecanlanacak!</font>
Türkiye'de 1993-1994 sezonundan beri uygulanan TFF 3. Lig'e yükselme müsabakaları bu yıl son kez düzenlenirken, yeni sezonda takımlar Kriterli Bölgesel Amatör Lig'de mücadele edecek.

Futbol Federasyonunun amatör futboldan sorumlu yönetim kurulu üyesi Mehmet Baykan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, federasyon tarafından yeni bir lig oluşturulduğunu söyledi.

Türkiye'de, amatör liglerin futbolun altyapısını teşkil ettiğini belirten Baykan, yeni sezonda amatör futbolun deplasman heyecanı yaşayacağını müjdeledi.

''Yepyeni bir lig oluşuyor'' diyen Baykan, şöyle konuştu:

''Takımlar yeni sezonda Kriterli Bölgesel Amatör Lig'de mücadele edecek ve TFF 3. Lig'e yükselmeler bu ligden olacak. Amatör futbola yeni bir heyecan gelecek. Yaklaşık 5 bin kulüp, faal 5 bine yakın antrenör ve 230 bin lisanslı futbolcunun yanı sıra hakemlerimiz bu heyecanı yaşayacak. Hakemlerimiz yeni ligde tecrübelerini artıracak. Ligde yaklaşık 160 takım yer alacak. Oluşturulan ligin statüsü hazırlanmakta, önümüzdeki günlerde açıklayacağız. Futbol Federasyonu da ligdeki takımlarımıza ayni ve nakdi desteklerde bulunacak. Yerel liglerde sıkışıp kalan futbolcularımız deplasmanlı ligle bölgelere açılacak. Bölgesel lig futbolcuların vitrini olacak. 25'in üstünde profesyonel takımı olmayan şehir, lig heyecanı yaşayacak.''

Avrupa'da örnekleri olan bölgesel liglerin adımlarının atıldığını belirten Baykan, ''Takım sayıları illere göre farklılık gösterecek. Örneğin, İstanbul'dan 12, Ankara'dan 4, İzmir'den 5 takım yer alacak. Amatör futbolda yeni bir sayfa açıyoruz. Artık TFF 3. Lig'e yükselme maçları yapılmayacak'' diye konuştu.

Yeni ligin oluşturulmasında Federasyon Başkanı Mahmut Özgener ve yönetim kurulu üyelerinin büyük katkı verdiğini belirten Mehmet Baykan, ''Futbolun geleceğine yapılan yatırıma yönelik desteklerinden dolayı hepsine teşekkür ediyorum'' dedi.
TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER