AVRUPA LİGİ

Altınordu tarih yazıyor Avrupa'da turladı

Altınordu, tarihinde ilk kez mücadele ettiği UEFA Avrupa Gençlik Ligi'nde karşılaştığı Levski Sofya'yı eleyerek 2. tura yükseldi.

Altınordu tarih yazıyor Avrupa'da turladı

Altınordu, tarihinde ilk kez mücadele ettiği UEFA Avrupa Gençlik Ligi nde karşılaştığı Bulgaristan ın Levski Sofya takımı ile rövanş maçında 1-1 berabere kalarak 2. tura yükselmenin sevincini yaşadı. Altınordu nun 2. turda rakibi ise Çek Cumhuriyetinden Sparta Prag oldu.

İzmir Atatürk Stadı ndaki ilk sınavı 5-0 lık skorla kazanan Altınordu U19 ekibi, deplasmanda Levski Sofya ile 1-1 berabere kalarak UEFA Avrupa Gençlik Ligi nde 2. tura yükseldi.

Altınordu'nun 2. turda rakibi ise Çek Cumhuriyetinden Sparta Prag oldu. İki takım arasındaki ilk maç 9 Kasım tarihinde İzmir de oynanacak. Rövanş ise 30 Kasım da Çek Cumhriyeti nin başkenti Prag da yapılacak.

Şampiyonlar Ligi'nde 21.45 devri kapandı

HEDEF SON 8

Altınordu, bu turu da geçmesi halinde adını son 8 e yazdıracak ve Şampiyonlar Ligi nde mücadele eden ekiplerin 19 yaş altı takımlarının yer aldığı gruplardan gelen ilk 8 ekip ile aynı torbaya girecek.İzmir ekibi, burada eşleşeceği rakibini de ekarte edebilirse Avrupa Gençlik Ligi nde en iyi 8 takımın 4 erli 2 gruba ayrılacağı final serisine kalmaya hak kazanacak.

"GEREKEN DERSLERİ ÇIKARDIK"

Sofya daki maça İzmir deki 5-0 lık skorun avantajıyla çıktıklarını belirten Altınordu U19 Takım Antrenörü Gökhan Ertunç, "Maça istediğimiz gibi başlayamadık. Aslında ders niteliğinde bir karşılaşma oldu. 5-0 ın getirdiği rahatlık, Sofya daki maça olumsuz yansıdı. İlk yarıda istediğimiz tempo, coşku ve oyundan uzak bir görüntü sergiledik. İkinci 45 dakikada ise oyuncu değişiklikleriyle birlikte oyunun hakimiyetini ele geçirdik. 1-1 lik skor bize turu getirdi ancak gereken dersleri de çıkardık. İkinci turdaki Sparta Pragkarşılaşmasına kadar eksiklerimizin üzerine daha da çok gitmemiz gerektiğini gördük" dedi.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER