MAÇ ANLATIMLARI

Almanya ile Arjantin finallerin takımları

Almanya ile Arjantin, tarihlerinde üçüncü kez kupada final oynayacak.

Almanya ile Arjantin finallerin takımları
2014 FIFA Dünya Kupası finalinde eşleşen Almanya ile Arjantin, tarihlerinde üçüncü kez kupada final oynayacak. 
 
İki takım daha önce 1986 ve 1990 yıllarında olmak üzere iki kez Dünya Kupası finalinde kozlarını paylaştı.


Yıldız futbolcusu Diego Armando Maradona'nın öncülük ettiği "Tangocular", 1986 yılında Meksika'nın evsahipliği yaptığı turnuvanın finalinde o zamanki adıyla Batı Almanya ile karşılaştı. Mexico City'deki Azteca Stadı'nda yaklaşık 115 bin kişinin izlediği mücadelede rakibini 3-2 mağlup eden Arjantin, 1986 FIFA Dünya Kupası'nda şampiyonluğa ulaştı. Evsahipliği yaptığı 1978'deki turnuvanın ardından ikinci Dünya Kupası zaferini yaşayan "Tangocular"ın gollerini Jose Brown, Jorge Valdano ve Jorge Burruchaga kaydederken, Batı Almanya'nın golleri Karl-Heinz Rummenigge ve Rudi Völler'den geldi.

Arjantin ile Batı Almanya arasındaki Dünya Kupası finallerinin ikinci randevusu, İtalya 1990'da gerçekleşti. İtalya'nın başkenti Roma'daki Olimpiyat Stadı'nda yaklaşık 73 bin taraftarın önünde oynanan final karşılaşması 1-0'lık skorla Batı Almanya'nın üstünlüğüyle sona erdi. Maradona önderliğindeki Arjantin, Pedro Monzon ve Gustavo Dezotti'nin kırmızı kart gördüğü maçı 9 kişi tamamladı. Andreas Brehme'nin son dakikalara doğru penaltıdan bulduğu golle rakibini mağlup eden "Panzerler", 1954 ve 1974 yıllarının ardından üçüncü Dünya Kupası şampiyonluğunu 1990'da yaşadı.

Daha önce oynadığı 7 finalin 3'ünü kazanan Almanya ve 4 finalden 2'sinde mutlu sona ulaşan Arjantin, 2014 FIFA Dünya Kupası'nda kupaya uzanarak uzun yıllardır süren şampiyonluk özlemine son vermenin hesaplarını yapıyor. Brezilya'nın Rio de Janeiro kentindeki tarihi Maracana Stadı'nda oynanacak final mücadelesi, 13 Temmuz Pazar günü TSİ 22.00'de başlayacak.

Deneme

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER