FENERBAHÇE

Ali Koç'tan Arsene Wenger ve Alex açıklaması!

Fenerbahçe Kulübü başkan adayı Ali Koç, sarı-lacivertli camianın merakla beklediği kritik seçim öncesi TRT Spor'da yayınlanan programda açıklamalarda bulundu.

Ali Koç'tan Arsene Wenger ve Alex açıklaması!

Fenerbahçe Kulübü başkan adayı Ali Koç, 2-3 Haziran'da yapılacak olan ve sarı-lacivertli camianın merakla beklediği kritik seçim öncesi TRT Spor'da yayınlanan programda açıklamalarda bulundu..

Ali Koç'un açıklamaları şöyle: Biraz önce iftar yaptık. 400 arkadaşla toplandık, sandıklar için son hazırlıklarımızı yaptık. İnsanlar bize gönüllerini açtı. Herkese teşekkür ederim. Birbirimize inanarak buraya geldik. İnşallah bir hayal gerçeğe dönüşüyor. Bizdeki heyecan öbür tarafta olmadı. Kim kazanırsa büyük farkla kazanacak. Ya biz yanlış gözlemliyoruz ya karşı taraf. Fıtratımda dereyi görmeden paçayı sıvamak yok ama bizim organizasyonlarımızdaki heyecan karşı tarafta görülmedi. 

- Ben hiçbir zaman büyük konuşmam. Aşağı-yukarı benzer yerlere gidiyoruz. Bizdeki coşku ve heyecan, öbür tarafın etkinliklerinde yok. İki dönem yöneticilik yaptım. Bu süreçte maddi-manevi elimden gelen her şeyi yaptım. Finansal açıdan sadece biz değil Türk futbolu kötü durumda. Her geçen gün zarar rakamları artıyor. Fenerbahçe hiç iyi yönetilmiyor.

Aziz Yıldırım'dan Aykut Kocaman açıklaması

"Türk spor tarihinde görülmemiş bir maddi katkıyı kulübümüze yapacağız" : 3 Temmuz'da büyük bir darbe yedik ama bugün geldiğimiz noktada, bu tabloya kötü bir yönetim şekli sebep oldu. Türk spor tarihinde görülmemiş bir maddi katkıyı kulübümüze yapacağız. Göreve gelirsek, karşılıksız vereceğimiz hibeyle taraftarımızın bugünkü inancı daha da artacak. Ekonomik sorunları 2 dönemde yani 6 yılda çözebiliriz. Başkanımız 400 milyon euro borç olduğunu söylüyor. Bu, onun söylediği rakam, altında bir şey var mı bilmiyorum.

- Fenerbahçe taraftarı geçen sene de tribünde böyleydi. Fenerbahçe taraftarı kızgın, küskün, kendisine değer verilmediğini hissediyor. Bu taraftar, kendisine değer verilmeyi fazlasıyla hak etti. Taraftar mühendisliğine kalkıldı. Kafanıza göre kombineleri iptal ederseniz, sportif başarı elde edemezseniz, tribünler de dolmuyor. 'Tribünleri Ali Koç böldü' diyorlar, buna çok üzülüyorum. Fenerbahçe iletişim konusunda hep zayıf oldu. Fenerbahçe'nin medyaya, medyanın da Fenerbahçe'ye ihtiyacı var.

"Alex bir gün Fenerbahçe'nin teknik direktörü veya sportif direktörü olsa muhteşem olur" : Her gittiğim yerde Alex sorusu geliyor. Alex çok akıllı bir insan. Kendisini bu sektörde geliştirdiği takdirde, bir gün Fenerbahçe'nin teknik direktörü veya sportif direktörü olsa muhteşem olur. Rüya gibi olur. Aykut Kocaman, Fenerbahçe'nin bir değeridir. Bir hocadan fazlasıdır. Ancak, ileriye dönük olarak Aykut hoca da bizim görüşeceğimiz hocalardan birisi. Ama gerek transfer edebileceğimiz futbolcular, gerekse teknik direktör için bir senedir çalışma yapıyoruz. 

Arsene Wenger Ali Koç ile görüşmeye geldi

- Kafamızda bir futbol stili, futbol kültürü, futbol tarzı var. Son iki dönemdir 2-0 öndeyken bile acaba galip gelebilir miyiz diye düşünüyoruz. Biz daha çok saldıran, atak oynayan bir felsefe geliştirmek istiyoruz. Bu felsefeye yönelik teknik direktörler için İngiltere'den bir insan kaynakları şirketinden bize liste çıkarmalarını istedik. Ne yazık ki listemizdeki hocaların 5'i transfer edildi. 4-5 tane daha adayımız var. Onlarla da, Aykut hocayla da görüşüp karar vereceğiz.

"Arsene Wenger, Bodrum'da benim bir arkadaşımla beraberler" : Arsene Wenger, Bodrum'da benim bir arkadaşımla beraberler. O kişi, Premier Lig'i yaratan kişidir. O kişi zamanında Arsenal'in ana hissedarlarından biriydi. O ve Arsene Wenger, Arsenal'i çok ilettiler. Onu ziyarete gelmiş, onla beraberler. Wenger'le ilgili bir tasarrufumuz yok ama onun gibi insanlardan fikir alabileceğimiz bir networkümüz var. Sportif direktör olarak belirlediğimiz kişi de her gün Wenger'le bir görüşme yapar. Belirleyeceğimiz hocaları da onun filtresinden geçiriyoruz.

- Manchester City, Enes Ünal'ın hayatını, ailesini bile inceleyerek transfer etti. İki sene kiralayıp, başka takıma sattı. Biz, scouting sistemimizle bu anlayışı getirmek istiyoruz. Bunu mecburen de, tercihen de yapmak zorundayız. Bugün biz 1,5 sahayla altyapıyı götürüyoruz. Dikkat ederseniz bu kampanyada pilot takım diyorlar, akademi diyorlar, futbolun başına çok önemli birini getireceğiz diyorlar. 20 yıldır icraatın başındaydınız. Bu zamana kadar bunlar niye olmadı?

- Dün akşam bilabedel üye konusunda başkan ben ne diyorsam onu dedi. Biz demiyoruz ki kulübe para girmiyor. Başkan ne dedi? 'Sen üye olmak istiyorsun, ben de para veriyorum, üye oluyorsun'. Aynen bunu dedi. Olay kulübün kasasına para girmesi değil.

"Sayın başkan, beni başkanlık için işaret ettiğinde samimi değildi" : Mehmet Ali Erbil, geçen gün Kıbrıs'ta '2000 yılından beri kulübe aidat ödemiyordum, oy kulanamam sanıyordum ama biri benim aidatlarımı ödemiş. Ben de oyumu Ali Koç'a vereceğim' demiş. Belki espri olsun diye demiştir bilmiyorum tabii... Sayın başkan, beni başkanlık için işaret ettiğinde samimi değildi. Benim bu topa girmeyeceğimi düşünüyordu. Bazı kırılma noktaları yaşandıktan sonra dedim ki, 'Bu iş böyle gitmez'. Yüksek Divan Kurulu'nda 'Aday olan erkek gibi çıksın' deyince de adaylığımı koydum.

- 30 Mayıs 2015'te başkanımız dedi ki, 'Mahkeme kararını versin, ben de bırakacağım' dedi. Mahkemeden beraat kararı çıktı, 24 Ekim'deki toplantıda ise, 'Ben kararımı değiştirdim, yargıtay kararı çıkana kadar devam edeceğim' dedi. Olabilir. Hatırlayın, daha sonra ilk mahkeme çıkışında, 'Yargıtay artık bizim için önemli değil' dedi. Şimdi de diyor ki, 'Tazminat davalarını açmak için adayım'. Başkanımızın, başkanlığı falan bırakacağı yok. Bunları gördükten sonra, doğru karar verdiğimi anladım.

- 3 Temmuz bizim kırmızı çizgimizdir. Çıkacak en ufak olumsuz karar hepimizi bağlar. Kurumlarla kişileri ayıramazsınız. 'Bu hukuki süreci benden başka kimse takip edemez.' argümanı doğruysa, Allah korusun yarın başkanımıza otobüs çarpsa ne olacak? Bittik mi biz yani?

"Seçime katılım olarak 18-20 bin kişi bekliyorum. 22 binlere gelirse de şaşırmam" : Seçime katılım olarak 18-20 bin kişi bekliyorum. 22 binlere gelirse de şaşırmam. Sonuç olarak ise, daha önceden de dediğim gibi kim kazanırsa farklı kazanacağını düşünüyorum. Bizimle iletişim bilgilerini paylaşan üye sayısı 10 bini geçti. Ama bu imza sayısı demek değil. İmza sayımızı da Cumartesi günü açıklayacağız. İmza sayımız 10 bin değil, ama Galatasaray Kulübü'nün seçimlerinde kullanılan toplam oy sayısından daha fazla.

- İmza gönderen üyelerimiz noterlere gidiyor, postanelere gidiyor... Bizim en büyük motivasyonumuz buydu. Bize yoldaşlık yapan herkese, bu hayali gerçeğe dönüştürmek üzere olan herkese milyonlarca teşekkür ediyorum. Benim kazanıp kazanmama konusunda hiçbir endişem yok. Benim endişem, seçildiğimiz zaman bu sevgiye nasıl layık olacağımız.

- İmza gönderen üyelerimiz noterlere gidiyor, postanelere gidiyor. Bizim en büyük motivasyonumuz buydu. Bize yoldaşlık yapan herkese, bu hayali gerçeğe dönüştürmek üzere olan herkese milyonlarca teşekkür ediyorum. Benim kazanıp kazanmama konusunda hiçbir endişem yok. Benim endişem, seçildiğimiz zaman bu sevgiye nasıl layık olacağımız.

"Mustafa Cengiz'i arayarak tebrik ettim" : Mustafa Cengiz'i arayarak tebrik ettim. Galatasaray camiasının dinamiklerini bilmiyorum, Mustafa Cengiz'i de tanımıyorum ama önemli olan, saha dışında ortak paydayı yukarı çekebilmek için bir araya gelebilmek. Hepimiz aynı gemideyiz. Bu işi hepimiz daha iyi yapmalıyız.

- Transfer konusunda bir yaklaşımımız var. Şu an 6 tane scout ile çalışıyoruz. Belirlenen bir futbolcu havuzu var. Ekonomik imkanlarımız doğrultusunda, ayrıntılı analizlerden sonra bir tablo ortaya çıktı. Bu tabloya göre en acil ihtiyaçlarımızı belirledik. Bundan sonraki aşama, bu belirlediğimiz futbolcuları, belirleyeceğimiz teknik kadro ile beraber değerlendirip görüşmelere başlamak. Biz 6 aydır bunlara hazırlanıyoruz.

"Ben seçilmezsem, bir sonraki seçimde aday olmayacağımı söyledim" : 51 yaşındayım, 'asla' dememeyi çok önceden öğrendim. Ben seçilmezsem, bir sonraki seçimde aday olmayacağımı söyledim. Sebebi de, sezon başladığında, 1-2 maç kötü gittiğinde tribünlerde ismimi duymak istemiyorum.

- Başkanımız bunu alıp çevirdi, 'Fenerbahçe'yi tehdit ediyor' dedi. Tehdit nedir biliyor musunuz? 'Bak kızdırmayın, 10 sene daha gitmem' demek tehdittir. Saygısızlık nedir biliyor musunuz? 'Ben istediğim kadar seçilirim' demektir. Bir sonraki seçimde aday olmayacağımı çok açık bir şekilde söyledim. Bunun sebebi de, tamamen Fenerbahçe'yi yönetecek kişilerin görevlerini çok rahat yapabilmesi için. Bunda bir art niyet yok, tehdit yok, bir tercih bu.

Yorumlar
TREND HABERLER