YAZARLAR

Algı Operasyonu!

Bu ülkede çok net bir gerçek var. Bizim sahada izlediğimiz futbola birileri müdahale ediyor. Bu çözülmeden iyi oynamışsın kötü oynamışsın bir kıymeti yok. Konyaspor taraftarı Beşiktaş takımından alınan 1 puana sevinemedi.

Muhammed Işık
Muhammed Işık[email protected]

Konyaspor – Beşiktaş maçına Alper Ulusoy’un hatalı kararları damga vurdu. Maçı stadyumda izledim ve akabinde spor kanallarında yapılan yorumları izledim. Gerçekten yazıklar olsun demeden geçemedim. Reyting uğruna insanların gözünün içine baka baka yalan söyleyenlere şahit oldum. Konyaspor taraftarlarına statta saç baş yolduran Alper Ulusoy, ulusal kanalların da hedefindeydi ama onların derdi Beşiktaş’ın haftaya oynayacağı Fenerbahçe maçında Talisca ve Pepe’nin forma giyemeyecek olmasıydı. Pozisyonları hem tribünden hem de tekrarlardan izlediğim kadarı ile sizlerle paylaşmak istiyorum.

Ömer Ali’nin rakip ceza sahasında Lens ile girdiği ikili mücadelede devam kararı doğruydu. 

Pepe’nin sarı kart gördüğü pozisyonda sarı kart doğru karardı. Amir’in şutunda önce kafası ile sonra sağ elini yumruk yaparak topu kornere gönderdiği pozisyon net kırmızı kart ve penaltı olmalıydı.

Pepe'nin eli ile müdahalesi

Talisca’nın Ali Turan ile girdiği ikili mücadelede aldığı sarı kart hatalı ama Ömer Ali’ye taban girdiği pozisyonda sarı kart çıkmalıydı.

Jahovic’in sayılmayan golünde temas var ama sadece dokunmaktan ibaretti. İteleme, Pepe’nin dengesini bozacak bir müdahale yoktu. Gol nizami bir goldü. Alper Ulusoy, Konyaspor’un nizami bir golünü iptal etti.

Etoo’nun ceza sahasına gönderdiği topu Tolgay sol eli ile kesmiştir. Pozisyon sarı kart ve penaltı olmalıydı. Hakem bunu da es geçti ve bu pozisyona çok yakındı.

Uzatma dakikalarında Volkan Şen’e Caner tarafından net bir faul yapılmıştır. Bu pozisyonda da hakem penaltı noktasını göstermeliydi.

Bu kadar pozisyon içerisinde sadece Talisca ve Pepe’nin Fenerbahçe maçında oynayamayacak olmasını kafasına takan tarafsız (!) yorumculara sesleniyorum!!! Şu saydığım pozisyonları geçiştirip, yani olsa da olur olmasa da olur, net açı değil gibi kıvırmakla olmuyor. Beşiktaş’lı iki oyuncunun aldığı kartları konuşmaktan Konyaspor’un verilmeyen penaltılarına değinmediniz. Bir tane sarı kartı yarım saat konuşup Volkan Şen’in pozisyonuna penaltı diyerek pozisyonları noktalayacak kadar yanlısınız. Bir tarafta görülen bir sarı kart var ama diğer tarafta 3 tane penaltı ve sayılmayan bir gol var. Beşiktaş taraftarını karşınıza almamak için bu kadar eğilip bükülmeyin. Konyaspor bir hakem kıyımına maruz kalmıştır.

Diğer taraftan bakıyorsunuz bir tane kendini bilmez bir spor gazetesi manşetine Beşiktaş’ın hakem kurbanı olduğunu yazıyor. Reyting uğruna kendinizi bu kadar küçük düşürmeyin. Stadyumda insanlar sadece maçı canlı canlı izlemiyor. Herkesin cebinde telefonu var. İnsanlar açıp pozisyonların tekrarını izliyor. Quaresma’nın devre arasında Konyaspor taraftarını tahrik ettiğini hiçbir kanal yayınlamadı. Yayıncı kuruluş bu görüntüleri neden paylaşmıyor. Quaresma neredeyse 10 dakika doğu tribünlerinde taraftarlara el kol hareketi yaptı, sahaya gel hadi, çıkışta görüşürüz gibi el kol hareketleri yaptı. Bunlara ceza verilmeyecek mi? Orada bir taraftar sahaya inse o tribünü kapatmayı iyi bilirler. Federasyon yetkilileri tribün kapatmayı marifet biliyor ama devre arasında Quaresma’nın yaptıklarını bir incelesinler bakalım.

Bu ülkede çok net bir gerçek var. Bizim sahada izlediğimiz futbola birileri müdahale ediyor. Bu çözülmeden iyi oynamışsın kötü oynamışsın bir kıymeti yok. Konyaspor taraftarı Beşiktaş takımından alınan 1 puana sevinemedi. Çünkü hakemler adil olsa yıldız futbolculardan kurulu takımlar bu kadar puan alamaz. Çünkü sistem oyunu oynamıyorlar. Bireysel yetenekler ve hakemlerin toleranslı tutumları ile puan kaybı yaşayacakları birçok maçı kayıpsız geçiyorlar.

Son olarak maç sonu gelişen olaylarla ilgili de birkaç konuya değinmek istiyorum. Şenol Güneş’in maç sonu Konyaspor’lu oyuncuları göstererek Mehmet Özdilek’i hakeme doğru itelemesi son derece saygısızca bir harekettir. Maç sonunda Selman Selim Akyüz’ün sorduğu bir soru üzerine sinirlenerek işi başka boyutlara taşıyan Şenol Güneş şunu unutmamalıdır ki Konya medyası kimsenin yönlendirmesi ile hareket etmez. Maç sonu yaşanan olayı önce Konyasporlular tebrik etsin dedim diyor ama sonra kendi oyuncularımı çekmeye gittim diyor. Şenol hoca maç sonu kendi çapında bir şov yapmaya kalktı ama basın açıklamasında devamını getiremedi. Yüreğin yetiyorsa orada da çıkıp Mehmet hocaya “ Sarılın hakemi tebrik edin” dediğini açıklasaydın. Şenol hocanın bu her hafta insanlarla alay eder gibi konuşması gerçekten hoş olmuyor. Özellikle bir basın mensubuna saygısızlık etme deyip kendi yaptığının saygısızlık olduğunu da belirtmek isterim. Şenol Güneş'e "one minute" ayarında bir soru sorduğu için  Selman hocama da ayrıca teşekkür ederim.

Konyasporlu futbolcuları tebrik ediyorum. Bu kadar hakem hatasına rağmen yürekten oynadılar. Mehmet Özdilek hocamızın maç kadroları ve oyuncu değişiklikleri konusunda biraz daha dikkatli olması gerektiğinin altını çizmek gerekir. Elinde o kadar kanat oyuncusu varken Mehdi'yi o bölgeye alıp sürekli Jahovic ile değişerek oynaması hücum anlamında ciddi bir sıkıntı yarattı. İkinci yarıya başlanan kadro bizim her zaman oynamamız gereken diziliş diye düşünüyorum. Volkan Şen'in de artık forma bulması gerekir. Volkan Şen, Vedat, Orkan, Musa ve Fofana Konyaspor'un kenardan gelişecek ataklarında çok etkili isimlerdir. Hepsinin kenarda oturması bizim için kayıptır.

Yorumlar
TREND HABERLER