YEREL HABER

3. Yüzme Şampiyonası sona erdi

Türkiye Yüzme Federasyonu (TYF) ve Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi tarafından düzenlenen İzmir Açık Su Türkiye 3. Yüzme Şampiyonası sona erdi.

3. Yüzme Şampiyonası sona erdi
Urla İlçesi Karantina Adası Sağlık Koruma Yeri İskelesi’nden verilen startla başlayan yarışmaya, Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen 14 – 84 yaş arası 300 yüzücü katıldı. Şampiyonaya katılan yüzücüler yaş gruplarına göre 2.5, 5 ve 7.5 kilometrelik parkurlarda yarıştı.

Yarışlar sonunda dereceye giren yüzücüler için A.R.M Urla Yelken Gençlik Spor Kulübü Tesisleri’nde ödül töreni düzenlendi. Törende konuşan DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Özdemir, 1 Temmuz'da kutlanan Kabotaj Bayramı'na halkın katılımını artırmak için yarışmayı 3 yıldır düzenlediklerini söyledi. Yarışmaya ilginin her geçen yıl arttığını belirten Özdemir, şöyle konuştu:
"İzmir Körfezine baktığımızda, çoğu zaman yük ya da konteyner gemilerini görüyorduk. Biz bu gemilerin yanına yelkenlileri eklemek istedik ve 2007 yılından itibaren Türkiye Yelken Federasyonu İzmir İl Temsilciliği ile birlikte yelken yarışları düzenliyoruz. Yelken yarışlarının ardından yüzme yarışmamızı hayata geçirdik. Bizim en önemli amaçlarımız arasında denizciliği ve deniz sporlarını sevdirmek yer alıyor."

Şampiyonada dereceye giren yüzücülere ödülleri ve madalyaları DTO İzmir Şube Başkanı Yusuf Öztürk, Urla Belediye Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu, TYF Open Water Teknik Kurul Başkanı Prof. Dr. Bahtiyar Özçaldıran, TYF Yönetim Kurulu Üyesi Nilüfer Sanver, Başhakem Ömer Akgül ve DTO Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Onural tarafından verildi. Şampiyonaya katılarak parkurları tamamlayan en yaşlı yüzücü Ersin Asal ve tek bacağı kesik engelli yüzücü Ömer Kalay’a Özdemir tarafından özel ödüller takdim edildi.
TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER