YAZARLAR

3. Boyutta kim kazanacak?

3. Boyutta kim kazanacak?

Muhammed Işık
Muhammed Işık[email protected]

Derbi vakti geldi çattı. Bir tarafta şampiyonluk yolunda bir engeli daha aşmak isteyen Fenerbahçe, bir yanda kötü gidişatı bir galibiyetle unutturmak isteyen ve geçici pansuman yapmak isteyen bir Galatasaray izleyeceğiz. Fenerbahçe’nin 24 puan gerisinde de olsa, ligde hiçbir amacı olmasa da Galatasaray maçı kolay olmayacaktır. Fenerbahçe eğer bu maçı sıradan bir maç gibi görürse yanılır. Elbette favori Fenerbahçe ama her zamanki motivasyonla çıkmalı ve işi sıkı tutmalıdır.

İçinde bulunduğu kaos ortamından bir nebze olsun düzlüğe çıkmak isteyen Galatasaray bu maçta rakibini yenerek taraftarına kendini affettirmek isteyecek. Taraftar sadece bu maçta alınabilecek galibiyetle sezonu unutmayacak, başarısızlığın faturasının kesilmesini bekleyecek olsa da bu maçta çıkıp takımını sonuna kadar destekleyecektir. Galatasaray kazansa da kaybetse de taraftar sakin olmalıdır. Galibiyet durumunda sezonu unutmamalı, mağlubiyet durumunda ise son derece sakin olmalıdır. Bir sezonla ya da bir maçla her şey bitmez. Galatasaray her zaman Galatasaray’dır. Her yıl süper ligde şampiyonluk adayıdır. Nasıl her yıl şampiyonluk için oynuyorsa yine rakibi ile yılda iki kez karşılaşma imkânı olacak.

Fenerbahçe cephesinden baktığımızda beraberliğin bile yaramayacağı bir karşılaşmaya çıkacak. Kazanmak için yüklendiği sırada defansif anlamda çok dikkatli olmalılar. Rakibin herhangi bir hedefi olmadığı için daha rahat daha sakin olacaktır. Fenerbahçe’nin açığını arayacak ve rakip üzerinde stres yaratmaya çalışacaktır. Burada ev sahibi takım taraftarlarına dediğimiz gibi bu maç Fenerbahçe’yi şampiyonda yapmayacak, şampiyonluktan da etmeyecek. Skor her ne olursa olsun derbinin keyfini çıkarmalı ve takımlarını desteklemeliler. Fenerbahçe kendi sistemi dışına çıkmadığı takdirde kazanacaktır diye düşünüyorum.

Maçı 3 boyutlu olarak yayınlayacak olan Lig Tv’ye sitemimi iletmek istiyorum. Bu 3 boyutlu yayını kendileri yayınlayacaklar ve kendileri izleyecekler. Boyacı küpüne batırıp çıkartır gibi 3 boyutlu yayınlayacaklarını söylediler ama kim hazırlıklı diye düşünmediler. Kaç kişinin evinde 3 boyutlu izleme imkânı var? Ayrıca 3 boyutlu tv olması da yetmiyor, Digitürk Plus üyesi olmanızda gerekiyor. Yani zorluk üstüne zorluk. Evimde bu teknoloji mevcut olmadığı için nerede izleyebilirim diye araştırdım ama hiçbir yer bulamadım. Digitürk’ü aradım ve sitenizde İstanbul, Ankara ve İzmir’de hangi mekanlarda izleyebileceğimiz hakkında bilgi vermişsiniz, diğer illerde nerelerde izleyebiliriz diye sordum. Ne açıklamadan haberleri var, ne illerden… Yani kendilerinden bir haberler. Dolayısı ile ne yapalım izleyemedikten sonra 3 boyutu. Sinema salonları bile bu maçı verseler dolup taşar ama kimsenin umurunda değil. Şansal Büyüka ve Mustafa Denizli gözlüklerini takıp izlesinler ve doya doya anlatsınlar... Biz normal izleriz size iyi 3 boyutlu seyirler…

Sizce derbiyi kim kazanacak?

Not: Okuyucularımın yorumlarında birbirleri ile olan münasebetlerini görünce üzülmemek elde değil. Herkes birine laf yetiştiriyor. Bunun yerine kendi yorumlarınız kadar diğer arkadaşlarında yorumlarına saygı duymanızı bekliyorum. Birbirinize hakaret etmenin, birbirinizi kırmanın anlamı yok. Lütfen daha sakin olalım. Yazıyı beğenirsiniz beğenmezsiniz sizin tercihiniz ama yazı ile uğraşın, yazarla okurla değil... 
 

Yorumlar
TREND HABERLER