YAZARLAR

21.haftanın ardından...

Beşiktaş’ın Başakşehire kaybettiği iki puan Kadıköy’de puan kaybetme lüksünü ortadan kaldırdı. Yani dün akşam kazanmış olsa Kadiköy’de mağlup olsa bile liderliğini koruma şansı olabilirdi

Fatih Ucuz
Fatih Ucuz[email protected]

Yazarımız Fatih Ucuz ile Süper Lig 21.haftayı değerlendirdik.

21.Haftayı geride bıraktık, Fenerbahçe’nin kazandığı hafta Beşiktaş iki puan kaybetti. Öncelikle Fenerbahçe ile başlayalım. Bukadar rahat bir galibiyet bekliyor muydunuz?

Maçın ilk yarısı bittiğinde skorla orantılı bir futbol yoktu sahada. Fenerbahçe ilk yarıyı 2-0 önde bitirmiş ama iki gol atacak oyunu oynamamıştı.Hatta en net pozisyonu 32.dk’da Del Valle ile Kasımpaşa buldu. Maç ortada gidiyorken Diego’nun golü geldi, ama Kasımpaşa buna reaksiyon gösteremedi.  Kasımpaşa ligimizin kalesine en az şut çekilen takımlarından biri. Takım halinde organize savunma yapıyorlar. Lakin bu hafta önemli sakatları vardı. Zaten böyle takımların alternatifleri peki güçlü olmuyor. Donk’un satılması, Scarione ve özellikle Eren’in sakatlığı Kasımpaşa’ya güç kaybettirdi. 45’te 10 kişi kalınca aslında maç orda bitti.

Perreira De Souza ve Mehmet Topal’ın yokluğunda Kadlec’i orta sahada kullandı. Siz bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?

Alper,Meireles ve M.Topuz gibi 3 orta saha oyuncusu yedekte bekliyorken, iyi performans göstermesine rağmen Kadlec’in 11’de başlamasını eleştiriyorum ben. Üstelik kenarda bir stoperide yoktu Fenerbahçe’nin. Zaten ilk yarıyı 2-0 önce bitirmesine rağmen Kadlec’i bu yüzden kenara almadı. Defansta olası bir sakatlık durumunda Kadlec’i kaydıracaktı oraya. Fenerbahçe’nin göze hoş gelen futbol oynayabilmesi için teknik kapasitesi yüksek oyuncuları kullanması lazım. Bunların başında da 3.golün kahramanı Alper geliyor..

72.dk’da 3 değişiklik yaptı Perreira, özellikle Van Persie’yi kenara almasına taraftar tepki gösterdi. Sizce doğrumuydu bu değişiklik?

Bu maça özel değerlendirirsek doğruydu. Çünkü hafta içi çok önemli bir Avrupa sınavı var,muhtemelen o maçı düşünerek kenara aldı. Lakin bu sezon Robin Van Persie’ye yeteri kadar sabır gösterilmedi. Van Persie’nin düzenli forma giymesi lazım. Fernandao özellikle Anadolu deplasmanlarında kullanılabilir. Onun dışındaki tüm maçlarda kesinlikle ilk tercih Van Persie olmalı.

Beşiktaş bu hafta Başakşehir deplasmanında 2 puan kaybetti. Sinir harbi şeklinde geçen maçta 2-0 geriye düşmesine rağmen bir puanı kurtarmayı başardı. Maç sonunda Beşiktaş’lıların hakeme büyük tepkisi vardı. Siz nasıl buldunuz bu hafta Beşiktaş’ı?

Bidefa futbol rakiple oynanır. Beşiktaş kadar Başakşehir’in ne oynadığına da dikkat etmek lazım. Başakşehir Beşiktaş’ın kısa ve uyumsuz defansını fırsat bilerek önde çok adamla baskı yaptı. Özellikle Atiba’ya giden pasları kesmeyi başardılar. Her iki yarının ilk 20-25 dk’sı hem Beşiktaş’ı oynatmadılar hemde kendi baskılarından gol çıkarmayı başardılar. Beşiktaş’a ilk kez bir takım bu sezon kafa golü atmayı başardı mesela. Lakin hem hakem hemde maçın devamında Başakşehir’li futbolcular maçı çok çirkinleştirdiler.

Çirkinleştirdiler derken neyi kastediyorsunuz?

Ben bunu futbolcularında yapmasını da doğru bulmuyorum ama mesela 82.dk’da skor 2-2 olmuşken bir pozisyonda top taca çıktı ve Abdullah Avcı topu Beck’e vereceğine arkasına attı. Abdullah hoca bile oyunu soğutmak için gelen fırsatı kullandı. Başakşehir’lilerde neredeyse her pozisyonda kendilerini yere attılar, zaman çaldılar..

Peki hakem?

Hakem tam bir faciaydı. İlk yarı Beşiktaş’ın iki gollük pozisyonunu ofsayt gerekçesiyle kesti. Mehmet Batdal ve Doka’yı oyundan atmalıydı. Cenk Tosun’un cezasahasındaki pozisyonuna da kural penaltı diyor. Yani kısacası art niyet şüphesi uyandıracak kadar kötü bir hakem vardı.

Quaresma ve Cenk oyunun kaderini etkilediler. Şenol hoca değişikliklerde geç kalmadı mı?

Maç sonunda yorum yapınca bunu söylemek mümkün ama sonuçta bu işin bir matematiği var. Daha önce alsa belki bukadar etkili olamayacaklardı. Bu maçtan bağımsız söylüyorum, Quaresma ilk 11 oyuncusu. Bizim ligimiz bukadar önemli bir yeteneği kenarda oturtacak kadar lüks değil henüz. Quaresma’yı iyi motive edeip hermaçta mutlaka kullanmalı Şenol hoca.

Bu haftaki sonuçlar şampiyonluk yarışını nasıl etkiler ve son olarakta İbrahim Üzülmez’i sormak istiyorum Gençlerbirliği ile 4’te 4 yaptı?

Beşiktaş’ın daha oynayacağı 15 maç var. Şampiyonluk için daha köprü altından çok sular akacak ama her iki takımında Kadiköy’deki derbiye kadar puan kaybetmemesi gerekiyor. Aslında Beşiktaş’ın Başakşehir'e kaybettiği iki puan Kadıköy’de puan kaybetme lüksünü ortadan kaldırdı. Yani dün akşam kazanmış olsa Kadiköy’de mağlup olsa bile liderliğini koruma şansı olabilirdi.

İbrahim Üzülmez’e gelince, 4 maçta 12 puan alarak Gençlerbirliğini tehlikeli bölgeden çıkardı ve rahatlattı bu doğru ama ben istikrardan yanayım. Saman alevi gibi bazı başarılar hep bizi aldattı. Sezon sonu istatistiklere bakmak lazım, o zaman deli İbo için daha sağlıklı yorumlar yapabiliriz..

Bu güzel sohbet için teşekkür ederiz..

Yorumlar
TREND HABERLER