MAÇ ANLATIMLARI

2014 Dünya Kupası'nda tweet rekoru

2014 FIFA Dünya Kupası yarı finalinde Almanya'nın Brezilya'yı 7-1 yendiği karşılaşma, sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

2014 Dünya Kupası'nda tweet rekoru
"Facebook" ve "Twitter" gibi sosyal paylaşım sitelerinde, Almanya ile Brezilya arasında oynanan yarı final karşılaşması sırasında paylaşım rekorları kırıldı.

Mücadele esnasında atılan 35,6 milyon twit, "twitter"da bir spor müsabakası esnasında ulaşılan paylaşım rekoru oldu.

"Twitter"da en fazla tepki Toni Kroos ve Sami Khedira'nın golleri esnasında verilirken, Brezilya'da Julio Cesar, Oscar ve Fred ile Almanya'da Miroslav Klose, Toni Kroos ve Thomas Müller adlarından en fazla bahsedilen oyuncular olarak ön plana çıktı.

Brezilya-Almanya maçı, "facebook"ta da gecenin gündem maddesiydi. Müsabaka, 2014 FIFA Dünya Kupası boyunca "facebook"ta en fazla etkileşimin kaydedildiği maç olarak kayıtlara geçti. Almanya-Brezilya yarı final maçı sırasında dünyanın dört bir yanından 66 milyon insan, 200 milyon etkileşimde (güncellemeler, yorumlar ve beğeniler) bulundu.

"Facebook"ta hakkında en çok konuşulan oyuncular Almanya'dan Thomas Müller, Brezilya'dan ise David Luiz oldu. Sakatlığı nedeniyle bu maçta oynamayan Neymar ise buna rağmen diğer oyuncular kadar adı geçen diğer bir futbolcu oldu.

Diğer yandan Brezilya'nın farklı mağlubiyetini konu alan ilginç paylaşımlar, futbolseverlerden büyük ilgi gördü.

Deneme

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER