YAZARLAR

19:07 senaryosu ve Galatasaray'ın çileği!

19:07 senaryosu ve Galatasaray'ın çileği!

Muhammed Işık
Muhammed Işık[email protected]

Her sene basın 19.07 senaryoları üretir. Bu yılda yine 19.07.2012 tarih ve 19:07 saati Fenerbahçe’lilerin kutladığı Dünya Fenerbahçeliler gününü bilmeyen yoktur. Fenerbahçe taraftarı bu günü sadece şenlik olarak görmektedir. İlla ki o gün transfer olacak diye bir beklenti içine kimse girmesin. Medyanın amacı o gün bomba transfer olacak diye haber yapıp, transfer olmadığında taraftara isyan bayrağı açtırmaktır. Yönetimin belki bu yönde bir çalışması vardır fakat bu Büyük bomda 19.07 tarihinde gibi haberlere itibar etmeyiniz. Transfer olduğu an biliyorsunuz ki resmi olarak açıklanıyor.

Fenerbahçe transfer yapacak. Bunu hem teknik kadro söyledi hem de yöneticiler. Bu transferler stoper ve orta saha olacak. Fakat Fenerbahçe’nin forvet konusunda da takviye yapması şart. Stoper mevkiisi için ismi geçen isimler arasında en başta Yobo geliyor. Eğer Yobo gelecekse bu transfer meselesinin bu kadar uzatılmasına da anlam veremedim. Her yıl aynı tekrarı izliyoruz. Yobo olmuyorsa bu kadar ısrar etmeden alternatiflerini, daha iyi ve genç olanı ile görüşmelerini yapman gerekmez mi? Orta saha için de Tino Costa da çok ısrar edildi. Bence gereksiz bir vakit kaybı oldu. Tino Costa aranan ilaç değil. Emre’nin yeri dolmadı. Mehmet Topal çok iyi olmasına rağmen yanında oynaması muhtemel Cristian ve Selçuk o bölge için yetersiz. Salih Uçan yavaş yavaş oynayacak ve onu da direk olarak kadroya yazamayız. Belki hiçbirini aratmayacak ama şimdi değil. Mehmet Topuz orta alanın ortasında denenecektir. Çünkü o kanatta büyük olasılıkla Kuyt oynayacak. Tabi burada Aykut Kocaman’ın nasıl bir taktik ile oynayacağı da kadro oluşumunda önemli. Fakat orta sahaya çok iyi bir takviye şart. Sow’un Afrika kupalarına katılma ihtimali ve sakatlanma ihtimali, Bienvenü’nün formsuzluğu, Semih’in de durumunu göz önüne alırsak o bölgenin eksik olduğunu söylemek hata olmaz. Aslında Semih sürekli oynarsa çok faydalı olur ama düşünülen ve hayal edilen, taraftarın sevdiği o Semih bir türlü vazgeçilmez olamadı. Hep yedek kaldı. Semih nöbetçi kimliğini bir türlü üstünden atamadı. Pahalı yıldızların yedeği olmaktan kurtulamadı.

Her kim gelecekse bence biraz geç kalındı. Transferlerin tamamının 3 Temmuz kampına yetiştirileceği açıklanmıştı. Özellikle takımların, takım olgusu kamp dönemlerinde oluşur. Oyuncular birbirine alışır. Yabancılık çekecekleri süreyi kampta geçirerek kaynaşırlar. Adaptasyon sürecinde kamp çok etkilidir. Tüm takımlarımız transfer sürecini çok uzattılar. Sezon oynanırken gelecek yılın transfer planları yapılıyor olmalı. Hatta sezon biter bitmez transferlerin yapılması gerekir.

Son olarak Ünal Aysal’ın çileği diye her gün bir ismi haber yapan basın bu çilek konusunda ne kadar ısrarcıymış anlayamadım. Nuri, Robben, Torres, Damiao, Lucas, Ronaldinho, Fred, Suarez gibi yıldız isimleri yazmaktan usanmayan ve her gün farklı bir ismi ÇİLEK olarak sayfalarına taşıyan medyamız ne kadar yanlış istihbarat yaptığının farkına varmalı. Taraftarı kandırmak, onları beklenti içine sokmak onların işi. Oyuncu mu yok, yaz istediğini, atış serbest. Berbatov, Kalou, yaz yaz bitmez. Sizde yazın Galatasaray’da görmek istediğiniz çileği. Gerçek bir istihbarat yada bilgi veren yok. Bu kadar çilek fazla değil mi? Takdir sizin.

Denemehttps://twitter.com/muhmed83
Yorumlar
TREND HABERLER