YAZARLAR

1461 Trabzon'a Trabzonlu zenginler sahip çıkmalı

1461 Trabzon'a Trabzonlu zenginler sahip çıkmalı

Nurettin Özgenç
Nurettin Özgenç[email protected]
1461 Trabzon takımı Süper Lig'e çıkarsa, Trabzonspor Kulübü ile tüm bağlarını kesmek zorunda kalacak. Trabzonspor Kulübü'nün pilot takımı olarak PTT 1. Ligi'nde mücadele eden 1461 Trabzon, şampiyon olsa da hakkından feragat edecek ve yerine bir alt sırada yer alan takım Süper Lig'e çıkacak. Şayet 1461 Trabzon şampiyon olursa bu kazanılan hakkın ziyanı anlamına gelir.  
 
1461 Trabzon, memleket sevdalısı işadamlarımız tarafından satın alınarak bu sorun çözülebilir. Bu konuda Trabzonlu olup ülkemizin önde gelen işadamları Ağaoğlu, Varlıbaş, Ulusoy, Cevahir, Kapıcıoğlu, Aşçıoğlu, Çebi ve Özgenç'lere teklif götürülebilir. Aslında spor gündemine gelen bu konuda önde gelen isimler mevcut durumu görmeleri ve talip olmaları gerekir.  
 
Trabzon'a mal olmuş işadamları mensubu bulundukları ile vefa borçlarını bir şekilde yerine getirmiş olurlar. Örneğin Ege ile uzaktan yakından alakası olmayan Gaziantepli Altınbaş ailesi, İzmir'in Amatör lig'de oynayan Göztepe takımını 2007 yılında Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'ndan (TMSF) 1.3 milyon liraya kulübü devraldılar. Ve satın aldıkları günden bu yana 10 milyon dolardan fazla yatırım yaparak PTT 1. Lig'de oynamasını sağladılar. 

 
1461 Trabzon'un şampiyon olması halinde niçin Spor Toto Süper Lig'de oynayamasın?

Özgenç, Forbes Dergisi'nin araştırmasına göre Türkiye'nin en zenginleri listesinde 11 Trabzonlu bulunduğu belirtiliyor. Bunlardan bazılarını üste sıraladım. Trabzon'un tanınmış işadamları ister tek başlarına ister ortaklaşa olarak 1461 Trabzon'u satın almaları halinde sorun çözülmüş olacaktır. Bu işi bu kadar büyütmenin bir anlamı yok. Şayet ahde vefa gereği zengin işadamları böyle bir yaklaşımda bulunulmazsa kulüp şirketleşip hisseleri taraftara satılabilir. Böylece 1461 Trabzon güçlenerek şampiyonluk yolunda başarılarını artırabilir.

Yorumlar
TREND HABERLER