YAZARLAR

1461 Trabzon F.Bahçe'ye yenildi ama tükenmedi

1461 Trabzon F.Bahçe'ye yenildi ama tükenmedi

Nurettin Özgenç
Nurettin Özgenç[email protected]
Dün akşam Trabzon Avni Aker stadyumunda 1461 Trabzonspor ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi. Ziraat Türkiye Kupası grup maçında Trabzonspor'un pilot takımı 1461 Trabzon'a konuk olan Fenerbahçe oyunuyla,oynadığı futbolla değil şansının yaver gitmesiyle sahadan 2-0 galip ayrıldı.

Ziraat Türkiye Kupası A Grubu'nda deplasmanda PTT 1. Lig ekiplerinden 1461 Trabzon'a konuk olan Fenerbahçe, sahaya kısmende olsa yedek bir kadroyla çıktı ama ilerleyen dakikalarda Teknik direktör Aykut Kocaman, rakip takımın ezici ve baskılı oyununu karşısında pabucun pahalı olduğunu görünce üç as oyuncusunu sahaya sürmek zorunda kaldı.

Ayrıca Fenerbahçe'nin 1461 Trabzon karşısında ezildiğini,dağıldığını gören medya işi hafife almak için sarı- lacivertli takımın sahaya yedek kadroyla çıktığını yazıyorlar.

Zira her iki takımın mali ve teknik gücü ortada... Biri on milyonlarca dolarlık bir takım diğeri ise ekonomik olarak onun binde biri kadar bile değil ama 1461 Trabzon on milyon dolarlık bir takıma kök söktürebiliyor.

Böyle olmasına rağmen 1461 Trabzon'un şansı Fenerbahçe gibi yaver gitmedi. 85 dakika üstün olduğu müsabakada oyunun sonlarına doğru talihsiz şekilde iki gol yiyerek mağlup oldu.

Ancak bir şeyi unutuyorlar. F.bahçe'ye takriben dört milyon Euro'ya mal olan Hollandalı futbolcu Dirk Kuyt'un transfer ücretinin yüzde biri kadar parayı değil bir futbolcu belkide takımın toplamı alamıyor. Bazen herşey parayla,pulla olmuyor ruh'ta lazım. O ruh'ta Trabzonlu futbolcularda mevcut olduğu için buralara kadar gelebildiler.

Ben şahsen 1461 Trabzonlu oyuncuların Fenerbahçe karşısında gösterdikleri üstün performanslarından dolayı hepsini yürekten kutluyorum.

Bordo -mavi-beyazlı futbolcular oyunun büyük bölümünde sarı- lacivertli takıma çok fazla pozisyon vermedi. Fenerbahçe bulundukları lig itibarıyla onların rakibi değil ama neler yaptıklarını herkes gördü. 1461 Trabzon'un, rakibi Fenerbahçe'ye nazaran çok daha üstün oynadığını, özellikle her iki yarıda da bordo mavili oyuncuların durmak bilmeyen baskısının Fenerbahçe'yi bunaltarak zor anlar yaşamasına sebep olduğu aşikar.

1461 Trabzon maça üstün başladı. Fenerbahçe gibi bir takıma karşı çok üstün oynadı fakat ikinci yarı nedense bir geri çekilme yaşadı ve pisi pisine golleri yedi.1461 Trabzonlu futbolcuların Fenerbahçe maçında bir çok pozisyona girmelerine rağmen şanslarının yanında olmadığını maçı izleyenler gördü.

1461 Trabzon -Fenerbahçe arasında oynanan maç boyunca oyunu domine eden takım 1461 Trabzon'du . 6-7 tane net pozisyona girdiler fakat istedikleri golleri atamadılar.

Futbolda bazen şans faktörünün yanınızda olması gerekiyor. Dün ise şans onların yanında değildi. Şans yanlarında olsa maç daha farklı olurdu. İki hata yaptılar ikisi de gol oldu. Futbol'da beceri ve yetenek kadar şansta gerekli.

Mücadelenin ikinci yarısı ise gergin anlara sahne oldu. Bazı taraftarların yanlışına yine bazı F.Bahçeli oyuncularda neden oldu. Tribünlerden sahaya atılan cisimler oyunun sık sık durmasına neden olurken iki takım oyuncuları da zor anlar yaşadı. Bunlar gereksiz,yanlış ve Trabzonspor taraftarlarına yakışmayacak hareketler. Geçmişte olduğu gibi takımın maddi ve manevi zarar görmesine neden olabilecek davranışlar. Spor ahlakına, centilmenliğe aykırı hareketlerden kesinlikle kaçınılmalı.

Bu maç 1461 Trabzon için ciddi bir sınav oldu. Bordo -mavi -beyazlıların bu maçtan gerekli dersleri çıkarıp,şansızlıklarını yenip daha iyi bir şekilde yoluna devam edeceğine inanıyorum.

Yorumlar
TREND HABERLER